Omgeving

La fête des violettes (Tourrettes-sur-Loup)
Menton
Monte Carlo
Monte Carlo
Place Masséna (Nice)
Place Masséna (Nice)
Parc de Nice
Place Masséna (Nice)
Tourrettes-sur-Loup
Tourrettes-sur-Loup
 
 

Tourrettes-sur-Loup

Tussen de zee en bergen, op 14 Km van de stranden, ligt Tourrettes-sur-Loup, waar een eeuw geleden de violette-bloemen volop groeiden. Vandaag nog is de cultuur van deze delicate bloem  één van de belangrijkste activiteiten waardoor het dorp nog steeds de naam draagt als “Cité des violettes”.

Elk jaar wordt het seizoen afgesloten met het "fête des violettes", dit jaar het laatste weekend van februari. De straten van het dorp worden dan met muziek en dans geanimeerd.

Gevestigd op een uitloper van een rots, met uitzicht op de afgronden,heeft dit middeleeuwse dorp steeds het ideale klimaat om alle jaargetijden met zachte temperaturen te doorstaan.

Tourrettes-sur-Loup heeft een originele architecturale rijkdom omwille van de huizen die deel uitmaken van de XIe eeuwse stadswallen in de vorm van een halve maan.

Het centrum van Tourrettes-sur-Loup is bijzonder aantrekkelijk voor het toerisme langs de Côte d’Azur omwille van de nog bestaande ambachtelijke activiteiten, galerijen, gezellige en smaakvolle restaurants.

Gourdon

Gourdon behoort zeker tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk met een echte middeleeuwse vesting.  Het uitzicht op de “Vallée des Loups” is er echt adembenemend.  Je hebt er een uitzonderlijk panorama op 80 km van de kuststrook tussen Nice en Théoule!  Tijdens een wandeling naar de Romaanse kerk uit de 12e eeuw word je door de geuren en smaken meegenomen in de typische provencaalse sferen van Zuid-Frankrijk.  Het is dan ook niet te verwonderen dat Gourdon behoort tot één van de meest populaire plaatsen in de regio.

Eze

Gelegen tussen Nice en Monaco, in de richting van Menton strekt Eze zich uit langs de kust van “Cape Roux” op het punt van Cabuel. Eze heeft een weelderige tropische vegetatie, met inbegrip van bananen, dadels, sinaasappelen en citroenen.  Dit is het zuiverste bewijs van het warme klimaat het hele jaar door. Het strand in de "baai van Eze" heeft een gemakkelijke toegang.

Eze behoort tot de top van de meest pittoreske plaatsen in de regio. Ondanks de menigte is het een "must" voor bezoekers.  Je kan er rustig kuieren door de verkeersarme straten en op een redelijke hoogte genieten van de zichten op de azuurblauwe Middellandse zee.

Previous Next

St. Paul de Vence

St-Paul-de-Vence is één van de aantrekkelijkste hooggelegen plaatsen van Frankrijk. Het schilderachtige Saint-Paul bekroont een heuveltop en is omringd door een middeleeuwse muur. Het is aangenaam lopen langs en op de stadswallen. Het uitzicht op de stad en de omgeving met wijngaarden, heuvels, de Alpen en de zee op de achtergrond is schitterend.

Saint-Paul is grondig gerestaureerd. Veel gebouwen stammen uit de middeleeuwen, de zestiende eeuw of de zeventiende eeuw. Ze vormen pittoreske straatjes. Het is fijn om door het dorp te wandelen en de architectonische opzet en de afzonderlijke bouwwerken te bezichtigen. Na een periode van ontvolking en armoede werd Saint-Paul-de-Vence nieuw leven ingeblazen in de jaren twintig van de twintigste eeuw. Dit was te danken aan kunstenaars die graag in de plaats verbleven, waaronder Signac, Bonnard, Soutine en Modigliani. Sterren en rijken volgden. Saint-Paul heeft veel kunstnijverheidswinkels, ateliers en galeries. Enkele galeries verkopen werken van wereldberoemde kunstenaars, zoals Galerie Guy Pieters.

Buiten de borstwering, op de heuvel La Gardette, ligt de Fondation Maeght. Dit is één van de aangenaamste musea voor moderne kunst van Europa. Het interessante museumgebouw, de combinatie van binnenruimten met beeldentuinen, de schitterende ligging en de collectie maken van de Fondation Maeght een uniek geheel.