Te doen

Bezoek aan de boerderij 'des Courmettes' en verkoop van geitenkaas

80 geiten grazen op de heuvels van het prachtige gebied van Courmettes met zicht op de Middellandse Zee (op 800 m hoogte). Dit gebied is onderdeel van het 'Parc Naturel Régional des Préalpes d'Azur', en van de site 'Natura 2000 des Préalpes de Grasse'.

Het seizoen begint in februari, na de geboorte van geiten. De geiten worden tweemaal per dag gemolken én iedere ochtend wordt de melk verwerkt tot kaas. Verse kaas, gekruid, met peper, bieslook, pistou, olijf plakken worden er verkocht van februari tot november en kunnen worden gedegusteerd in de plaatselijke restaurants.

Pafums uit Grasse

Ongetwijfeld hebt u al gedroomd van de dag waarop u uw eigen persoonlijke parfum zou kunnen samenstellen. Een geur die uniek is en perfect bij jou past. Welnu, die droom kan voortaan werkelijkheid worden in Grasse, de parfumstad bij uitstek in de wereld, waar u in de studios Fragrances uw eigen parfum kan maken.

www.galimard.com

Confisserie Florian

Confisserie Florian is zeker een must in de wereld van confituren en snoep. Gratis te bezoeken, kan u er de ambachtelijke productie ontdekken van haar lekkernijen met fruit en bloemen via een afsluitende proeverij. Open 7/7 dagen vanaf 9u00 tot 12u00 en 14u00 tot 18u00.

www.confiserieflorian.com

De 'Gorges du Loup'

Water uit de bergen vindt overal haar weg naar beneden. Op sommige plaatsen moeten nauwe 'trechters' die grote hoeveelheden water kanaliseren. Vaak leveren die spectaculaire beelden op. De watervallen van de 'Gorges du Loup' zijn dan ook de moeite waard en een attractie voor jong en oud!

Skiën in Gréolières en Isola 2000

Op 38 km van onze zaak kan u skieën. Het gebergte van Gréolieres en Audibergue ligt op een hoogte van 1700 m, mét panoramisch zicht op de azurenkust, de Varstreek, de bergketens van Italië en natuurlijk ook de Franse alpen.

In totaal zijn er 22 pistes van in totaal 30 km: 4 groene, 4 blauwe, 12 rode en 2 zwarte pistes. Ook voor langlaüfers zijn er een aantal pistes.

Op 70 km van onze zaak ligt het skistation Isola (2000m), vlakbij de grens met Italië. Het station biedt talrijke pistes voor zowel beginnende als geroutineerde skiërs en langlaüfers.

hiver.isola2000.com

Wandelen

Met de wandelgids 'guide randoxygène pays Côtier' heb je een keuze uit tientallen wandelingen met verschillende moeilijkheidsgraden en afstanden. Allen zijn het uitgestippelde en bewegwijzerde wandelingen in de eerste heuvels en bergen vlak achter de kuststrook. Een asbsolute stilte en vooral ook oneindig zicht op de Middellandse Zee en het Alpengebergte... Met de juiste wandelschoenen is dit echt genieten!

www.cg06.fr of asp.zone-secure.net